Yökaupoilla käytiin eilettäin. Ja sain kahet kengät 15 eurolla. Toiset oli ittelle kannalliset kävelykengät ja toiset talvikengät tytölle. Ja väkiä oli kauheet määrät. Kaikki tiet oli aivan tukosa. Ykasa varmaan ollu noin paljo porukkaa, muuta ku ehkä uutena vuotena, joulunavauksesa tai Kärkkäisen ilotulituksen aikaan. Tuntu heti muka isolta kaupungilta. Halpa-Hallin eesä porukat oikein jonotti ilmasia makkaroita. Lehestä luin, ett tuhat makkaraa paistavat. Kurja olla se 1001, joka ei enää makkaraa saa.
Just nurtsin leikkuusta tulin sisälle. Leikkasin vain tuon tallin takusen ja saunan ja terassin etusen. Kivempi kulkee saunaan ny syksyllä, ku ei oo hirveen pitkä nurtsi. Takapihan jätin ens kevääseen, jos ei enää tänä syksynä tartte leikata. Ja jos näin kylmäksi heittääntyy, niin eihän sitä tartte leikata. Tai ei ny päivällä oo kylmä, mutt viime yö oli eka pakkasyö.
Muuten menny tää päivä vuodevaatteita pestesä ja pistellesä. Ulos vieny pyykit, ku ei vissiin sadetta luvattu ja ulkona kuivatut pyykit haisee niin hyvälle, ku on jo viileempää. Samoin keväällä pyykki haisee ihanalle, sit kesällä siihen ei tuu enää semmosta tuoksua. En tiijä, johtuuko se tuosta lämpötilasta, ku se raikkaus niin tarttuu niihin. Ja eihän kesällä raikasta oo, muuta ku sateen jälkeen hetken ajan.
Kohta alkaaki sit Suomi-Ruotsi maaottelu ja sitähän pitää taas kuunnella toisella silmällä. Jos pistelis siinä ohessa, siks kuunnella vaan toisella silmällä. Nyt pyykkejä narulle ja sit soffan nurkkaan.