Taas on kädet aivan naarmuilla, ku vattupensailta just tulin. Sielä on sit teräviä piikkejä joillaki oksilla. Ja taas tuli kaks litraa. Ny alkaa kyll olla pakkanen aivan täynnä taas tavaraa, ku aamusella käytiin kaupasaki, vaihteeksi Kalajoen sokkarilla.
Kaupan ja syönnin jälkeen lähtiinki kattoon Haapaveelle Korkatin retkeilyaluetta, mutt se oli kyll aivan vikatikki. Sielä ei ollu, ku yks kunnolla merkitty reitti ja seki vaan varmaan kilometrin mittanen. Luultiin, ett sielä ois ollu enempiki merkittyjä reittejä. Polkujahan sielä meni sinne tänne, muttku ei mitään selityksiä, niin eihän niille tohtinu poiketa hirveesti, ku ei tienny osaako sieltä takasi ollenkaan. Ja ku ei omisteta vielä kompassiakaan, niin ei mitään apujakaan tarjolla.
Siitäpä tuliki mieleen tuo kompassi, hommasin sen palkinnoksi Panelstoresta, ku aina noihin kyselyihin vastannu ja osa pisteistä ois ny vuoden vaihteessa vanhentunu, niin pitihän niitä käyttää. Aattelin sit, ett jospa opettelis sen käytön uudestaan, ku kouluaikana viimeks käyttäny. Ja mun muistin mukaan, se oli kivaa hommaa se suunnistaminen. Noilla valmiilla reiteillähän sen käyttöä voi harjotella, niin joskus voi lähteä ihan mettään vaan ilman mitään reittejä.