Eilen käytiin Kalajoella, niin ku alunperin suunniteltiinki. Vettä sato täälä vähä, ku lähettiin, mutt onneks Kalajoella ei juurikaan satanu, ei kyll paistanukkaan. Jätettiin auto Rantakallan pihaan ja siitä lähettiin käveleen pitkospuita pitkin Poukamaan päin. Eli se ei sit ookkaan Ämmän kota, se on vielä jossain muualla. Tuo oli Poukaman kota ja lintutorni, misä käytiin. Hyvät puiset käytävät oli rakennettu koko välille. Ei voi oikein enää pitkospuista puhua. Rentukat kukki välillä.

1549199.jpg

Pitää käydä käveleen reitti myöhemmin uudestaan, ku kaikki kasvaa enemmän ja on kukkaa ja lehteä puussa. Käärmeitä en kyll kaipaa, vaikka niitäki sielä todennäkösesti on.

1549215.jpg

1549222.jpg

Nää on otettu lintutornista.

1549228.jpg

1549230.jpg

Nää sillalta väliltä.

1549231.jpg

1549233.jpg

Ja nää Särkiltä. Noin hienot puukäytävät oli koko reitillä, helppoa kulkea.
Kotia, ku tultiin, tehtiin vähä puitaki. Nyt kylläki vain kahestaan. Eikä saatu neljää täyttä riviä aikaseksi. Kaks on ny kokonaan täynnä, kolmas ja neljäs vajaita. Tää viikko ny on sit sellanen, ettei kauheesti viikolla kerkee etes laittaan niitä. Mulla on pitkiä iltatuureja, ku on inventaario aika taas. Torstai ainoastaan vapaa, jollon jotain vois tehäkki. Ilmoista ei tosin tiedä, tänäki aamuna sato jälleen kerran räntää. Muutenki luvattu kauheen kylmää ja räntää ja luntaki voi tulla millon vaan.