Pottujen kypsimistä ootellesa, pikanen visiitti tänne.
Jere kotevu Kärsämäeltä. Olivat olleet joka ilta kalasa, vaan mitään ei ollu tullu. Uistimet oli kyllä pohjaan jääneet. Alkoholikaan ei ollu kuulemma maistunu ollenkaan nuorelle parille.
Aamusella meidän pihalla oli rampa harakka. Sillä ei ollu toista silmää ollenkaan ja sen "poskiki" oli aivan höyhenetön. Eikä se päässy lentäänkään ollenkaan. Oli tämän kevään poikasia, ei kuiteskaan hirmu pieni enää. Piti soittaa sitt naapurin Terholle, ett tulee lopettaan sen, jos kattoo ettei se pärjää luonnosa. Niinpä Terho sitt ampu sen, ei tarttenu polosen jäädä kitumaan. Terho meinas, ett joku ois raadellu sitä ja se silmäki ehkä jääny sille tielleen.
Tänään sitt siivottiin alakerta, nyt kelpaa vieraidenki tulla. Toukkia löytyy vintiltä yhä edelleen, kuiteski huomattavasti vähemmän jo.
Äskettäin soitin Jantsulle, olivat aikoneet lähtä matkaan hyvissä ajoin. Ankara reissu niillä eesä, istua 7-8 tuntia autosa. Huomiseks kyll luvattiin vähä jo sateita ja viileempää keliä. Vaikka ohan niillä se ilmastointi, ettei sielä kuuma tuu kuiteskaan, mutt aika pitkäksi.
Saunataulua sain eilen iltasella pisteltyä, niin ett pesusieni ja harjaki on ny valmiina. Die Harttia kattoesa toisella silmällä. Sitt piti vielä se Asikaisen ottelu kattoa. Harmi, ku hävis, mutt oli se aivan seis ottelun lopusa. Silmätki pyöri, ku hedelmäpeli. Ei tasan niin tienny, oliko joulu vai juhannus.
Eilettäin täss koneella istuesa, satuin löytämään noita valmiita sivupohjia ja ahneushan se sielä iski, ku oli niin paljo ihania kuvia. Nyt on niitä käytettäväksi vaikka kuin monta. Vielä ku ois aikaa räplätä näitä sivuja, niin sais vaikka mitä lisää. Ja sitt ku erehtyy tähän istumaan, yllättäin huomaaki, ett oho, meni pari tuntia tai vaikka enemmänki. Miks kaikki ei käy, ett naps.
Ny vasta oikein alkaa päästä tähän lomarytmiin, ku jakso jo eilen illalla valvoo kahteen asti. Unta ei silti aamulla riittäny, ku yheksään. Tähän asti koko loman ajan oon menny nukkumaan viimestään kaheltatoista ja heränny yheksän aikoihin. Sitt ku on lopullisesti lomarytmi päällä, niin saaki lähtä töihin ja sitt se vasta ankeeta on aamulla ylösnousu.