Tänään katoin tuosa kalenteria, vanhimman kummipojan synttärit tänään, joo 28 päivä, ei hitsi, eilen oli MEIJÄN KIHLAPÄIVÄ ja mä olin unohtanu aivan täysin. Tuli 21 vuotta täyteen kihloja. Äskettäin tuosa isännällekki sanoin, ett miten MÄ EN muistanu. No, ehkei sillä enää oo niin suuri merkitys, ku on tuo hääpäiväki olemasa. Mutt ois mun ny kuiteski pitäny muistaa.
Tänään tuli tytön kiitoskortitki Ifolorilta. Tuosa päivällä jo kirjottelin kuoret valmiiksi, ett saa käyä viemään ne poiski, osa postiin, osa suoraan käteen tai postilaatikkoon. Hieno oli kuva, vaikk mietinki sitä, mitenhän noitten rajausten kans käy, ku ei saanu koko tyttöä kuvaan, vaikk niin oli alunperin tarkotus. Mutt onnistuneet oli.
Tytölle myös tänään tuli seurikselta kirje, josa kerrottiin ensimmäisestä isoiskoulutuksesta, ku se on siitä kiinnostunu. Äsken, ku sen kirjeenki luin, niin siitä on myös hyötyä opiskeluihinki joillekki aloille ja tytöllehän on, jos se lasten ja nuorten puolelle aikoo opiskella. Ja se on muutenki niin innostunu niistä virsistä, ett jatkuvasti niitä veisaa. Koulutus alkaa ens tiistaina ja sitä jatkuu pitkin talvea sit.
Tänään oli myös tytön toinen osio siihen tenttiin. Ny on enää yhteenveto sit edesä opettajan kans. Saa nähä, mitä suosituksia sieltä tulee. Tyttö sano testien olleen yhä edelleen vaikeita. Vaikka periaatteesa ne on samat testit, ku sillo muutama vuos sitki. Mutt sillonki sille oli kauheen vaikeita ne kuvat, mitä piti piirtää samanlaisia ja psykologiki sit sano, ett niistä tahto tulla peilikuvia, ku ei samanlaisia niistä saanu. Seki on kyll aikataito tuo, ett peilikuvaksi kaiken kääntää, mutt täsä tapauksesa, se on harmi.
Eilen illalla oli uni vähä hakusesa, ku mielesä pyöri koko ajan uudet työjutut, vaikkei niistä vielä mitään tietoa ookkaan. Jännitys ilmeisesti paukahti päälle sit vähä jälkijunasa. Kauheeta vaan oottaa niin kauan sitä vastausta. Sellanen tuli vaan mieleen tuosa yhtäkkiä, ett se tais olla 41 viikko se koulutusviikko. Jospa tuo muisti palais pätkittäin.
Puseron etukappalekki on kohta valmiina. Varmaan tänä iltana senki saa päätellä, ku se oli mulla kylilläki mukana, ku tyttöä oottelin tentistä, niin kudoin koko ajan.
Isäntä tuola vie kiuasta takas paikolleen, ku eilen sai sen hitsattua kuntoon. En muistakkaan, kirjotinko siitä ollenkaan, ett tiistainahan me käytiin Kalajoelta mehtästään sille tuota hitsivehettä ja saatiinki se sieltä, ku aikasemmin ei sitä Kärkkäisellä ollu. Eilettäin sielä jo sit oli niitä ja tietty kolmisen kymppiä halvemmalla, mitä se Kalajoella makso. No ei auta narista enää, se oli jo ostettu. Näinhän näisä yleensäki käy.