Ei ollu kiva herätä aamulla, ku aurinko paisto täydeltä terältä. Epäreilua, ku oli töihin meno kuiteski ja kahtena edellisenä päivänä ei etes aurinkoa näkyny ja ois ollu vapaata.
Tytön kävin toss tunti sit hakeen koulusta, ku olivat tänään luokkaretkellä Oulusa. Oli ostanu sieltä jonku tuntosormuksen. Se vaihtaa väriä tunteiden mukaan. Mäki kokeilin sitä ja ensin se näytti sinistä epätoivosta, sit lilaa romanttista ja samantein uudestaan epätoivosta. Mä olen epätoivoisesti romanttinen ilmeisesti. Kaikkia sitä keksitäänki. Tyttö kyll ruokapuolen moitti tosi pahasti. Olivat käyneet jossain "muka" ravintolasa syömäsä ja jälkkäriksi oli ollu jätskiä, joka oli kolme kuukautta vanhaa. Eivät olleet kehanneet käyä sanoon asiasta, mutt palautelaput olivat täyttäneet. Täytyy kyll sanoa, ett huonosti kahtotaan tarjottavien päiväyksiä.
Töistä tullesa satuin poikkeaan tuonne terassillekin ja sielä se pulma oli iskemäsä totaalisesti päälle. Kaks pääskystä sinne oli kovasti yrittämäsä pesäntekoa. Eihän siinä muuten mitään, mutt suoraan keskelle terassia. Ei kiva. Pitiki sitt alkaa viettää aikaa sielä, ettei ne enää sinne tulis. Niinpä alotettiin sen siivoaminen kesäkuntoon ja samalla hävitettiin se pesänalku. Monta kertaa ne linnut oli tulosa takasi. Jos ne ois etes sinne johonki reunaan sen pesänsä tehny, niin kivahan sitä ois ollu seurata poikasten kasvua, mutt ei tuolla paikalla. Siellä kuiteski syödään ja grillaillaan aika usein kesäaikana. No tulipa se terassi ny siivottua valmiiksi, eikä ainakaan sillä tartte vaivata päätään.
Olin voittanut tänään huutonetistä avainkaapin mallin. Saapahan kesälomaksi vaikka reissuun jotain pientä tekemistä. Eihän sitä osaa aivan pistelemättäkään olla.
Mulla on jo aivan kauhee matkakuume, tulis vaan se loma äkkiä. Suunnitellu jo täss aamupalajutut valmiiksi reissuun, ett voi sitt lähtä pyörällä liikkeelle vaikka koko päiväksi. Tarkotus ois tutustua paikkakuntiin aina paremmin pyörillä. Kahtella kaikki nähtävyydet ihan rauhasa ja ilman suunnitelmia. Autolla ei etes välttämättä kaikkia paikkoja huomaa, eikä sitä taho missään keskustoisa kierrelläkkään autolla.