Aamulla vein ensin tytön leiripaikkaan. Vähä näytti ahtaalta tyttöjen osio, ku oli vain kolme pientä huonetta heille varattu. Kahteen huoneeseen mahtu kintaalla neljä tyttöä ja isoimpaan huoneeseen varmaanki kuus. En kyll tiijä, montako tyttöjä oli kaikkiaan. 20 kuului tytön ryhmään, mutta B-ryhmästä tuli osa A:han eli niitä on ny vähä enempi.
Kotona kävin vain postin lukeen välillä ja lähin Ykaan asioille ja kävin samalla kattoon meijän uutta kummilasta. Me ei ois keritty sinne enää yhesä ennen ristiäisiä ja isäntä on kuiteski pojan jo nähny. Ihan oli pojalla Rauha-mummon nenä, niin ku melkein kaikilla vauvoilla, jotka on sukuun syntyny. Myöhemmin näkee, muuttuuko se enemmän omakseen.
Kävi tuosa mennesä mielesä, ett meneeköhän ne samalla naimisiin, ku poika kastetaan. Ritva kyseli kyll aika tarkkaan meijän naimisiin menosta. Eli vois oottaa salaisia häitä. Tai eihän ne enää sitte salaiset oo, mutt ettei kukaan tiijä ennen.
Kotia tulon jälkeen oon kerinny tän meijän kamarin luututa ja puolet keittiöstä, huomiseen saa jäädä toinen puoli ja jatkan sit eteenpäin, jos jaksan ja viihtin. Ei onneksi paniikkia. Huomiselle luvattu jo parempaa säätä, niin matot pois lattioilta ja koneeseen, saa kuivaan ne samantein.