Eilen illalla vielä, ku pääsin töistä, lähettiin onkiin Huhmarlammelle. Tai isäntä ja tyttö onki, mä istuin vain aska-autosa ja virkkasin. Ihan kivaa oli, vaikkei mitään tullukkaan. Kotia päästiin vasta kahta käydesä yöllä. Kyll sit uni maittiki aamu yheksään asti.
Jo ennen yhtätoista lähtiin kylälle. Kärkkäiseltä kävin ostaan uusia pioneja ja muuta tilpehööriä sisältä, mitä tartti. Ja ruokakaupasa käytiin.
Pionit istutettiin ruusupenkkiin, josta ei enää viime vuonnakaan noussu, ku kaks ruusua. Tänä vuonna siitä ei nouse, ku varmasti yks. Toinen jätettiin siihen vielä varulleeen, jos sattus kasvaan. Muuten tilalle tuli Kiinanpionia, vaaleanpunasena ja vähä tummemman punasena. Jos sattuu, ett joskus ei nuo loputkaan ruusut tuu, niin on helppo hankkia uusia pioneja tilalle.
Istutushommien jälkeen lähin käyttään tyttö Oulaisisa kattoon Heidiä. Itekki kävin sielä vähä aikaa olemasa, mutt menin sit systerillä käymään, ett tytöt sai olla ihan kahen vähä aikaa. Vieläkään ei Heidi kotia päässy, vaikka tulehusarvot oli laskeneet alle sataan, vaikka eilen olivat luvanneet niin. Saa nähä, kauanko joutuu olemaan vielä. Tiistaina tulee viikko leikkauksesta. Sit kai viimestään.
Huomena ois sit ristiäiset ja kummipoika nimen saa. Sittepä vasta kuulee, mikä tulee lapsesta.