Se on sit taas uuden elämän alku käsillä. Siitä lisää Haaste-sivulla. Saa nähä kauan kestää, toivottavasti loppuiän.
Aamusella oli ihana ilma. Heräsin yheksän seudusa ja kahvin jälkeen meninki ulos terassille lukemaan, ennen ku isäntä ja Janika heräsivät. Yhteentoista asti sitä ihanaa ilmaa jatku, kunnes jostain tuli taivaan täydeltä pilviä. Väliin ruuanlaittoa ja sit takas ulos, ku ei kerta satanukkaan. Heitettiin tikkaa ykkösestä-kymppiin ja Jereki siinä saapu sit Jossulta yökylästä.
Sit isäntä ja Janika lähtivät sunnuntaiajelulle Onkon mökille. Mä jäin kotia pisteleen ja Jere nörtteileen. Sillä välillä tuliki sit ukkonen. Löi johonki lähelle, niin ett puhelimen ulkohälyytinki kilahti. Äkkiä tietsikat kiinni ja töpselit pois seinistä. Vettä tuli taivaan täydeltä taas vaihteeksi. Onneks ei kestäny hirveen kauaa ukkonen.
Ny iltasella sit käytiin isännän kans lenkillä Mattilanperällä. Sääskiä oli niin paljo, ett pakko oli pistää juoksuksiki välillä. Ei sitä kovin paljo jaksa juosta, ku on niin rapakuntonen. Pylväitten välejä laskeskelin ja jopa kuus pylväänväliä jaksoin juosta yhtäsoittoon eli 300 metriä. Ehkä jo huomenna seitsemän tai kahdeksan. Toivottavasti vain ei satas, koska sillo on hyvä tekosyy kieltäytyä taas lähtemästä ja sit kohta se menee taas tuohon pelkkään sohvalla istuskeluun ja pistelyyn.
En saanut liinaa valmiiksi sit kuiteskaan tälle viikonlopulle. Ei sitä ny enää paljoa oo, mut kuiteski. Pitäs muistaa päivittää tuota kuvatilannetta.