Tänään viimein poutanen päivä, lukuunottamatta aamullista sadetta. Ihanaa, ku aurinko paistaa. Tuntuu heti kesältä. Ja ollaan sentään keskikesässä.
Isäntä lähti just viemään poikaa kylälle, ku kyyti tulee sinne. Lähtevät juhannuksen viettoon Kalajoelle. Kaverinsa perheen ja tuttavaperheen mökille menevät. Ei tartte onneks niin kauheesti olla huolisaan, ku tietää, ett sielä on aikuset paikalla. Vaikka eihän pojat sielä mökillä kuiteskaan koko aikaa ole, vaan menevät varmasti Särkille. Lauantain lipun aiko ostaa festarialueelle, muusta ei ollu vielä varma. Lappalaissalkun toi Petteri jo aikasemmin kotia. Ainoastaan kerran poika on meiltä tahtonu kaljan ostoa ja ku isäntä kieltäänty, ei oo toista kertaa kyselly. No Petteri, ku täytti 18 marraskuusa, on sen jälkeen ollu hakija naapurisa. Onneks poika on ollu viisas tuon kaljan oton kans tähän asti. Tietää, ettei se änkyrään itteänsä juo ja osaa huolehtia ihtestään. Valistavan puheen kyll pidin vielä ennen ku lähti, ettei älyttömyyksiä ja pitää olla kiltisti ;). Isolle miehelle pitää vielä kasvattavia ohjeita antaa.
Me ite lähetään huomena systerin luo viettään juhannusta. Tullaan sit lauantaina takasi, en tiijä, tullaanko kotia, mutt sieltä ainaki lähtään. Voi olla, ett eksytään Kalajoelle, ku tyttöki haluis käydä kuunteleen bändejä, etes läheltä, vaikkei festarialueelle pääsekkään. Tästä on ny keskusteltu (tapeltukki) koko juhannuksen alusaika, ett Särkät ei oo 15 vuotiaan paikka, vaikkei tyttö vielä aivan 15 ookkaan, maanantaina vasta täyttää. Voishan sitä päästä päiväseltään sielä käymään, mutt pitäs olla varma kyyti eessuntaas. Eikä sellasta oo. No ens vuonna uus juhannus.
Eilettäin sain varmistuksen yhen lomaviikon vaihtoon. Vaihetaan työkaverin kans niin, ett mä saan yhen lomaviikon heinäkuulle ja se saa mun ekan varsinaisen lomaviikon, ku tarttee elokuun ekan viikonlopun pitkäksi vapaaksi keikkojensa takia. Eli seuraava lomaviikko on mulla kahen viikon päästä. Kaks vikaa viikkoa on sit vasta elokuusa. Voipi olla, ett pyörähetään sit tonne etelä-suomeen yhteisellä lomalla. Ja ny kesäkuun lopusa, ku isännällä jo alkaa loma ja mulla on maanantai-tiistai vapaa, mennään käymään sielä Tornio-Haaparanta akselilla. Shoppaamaan Ikeaan ja sinne karkkikauppaan, mikä se lienee olikaan nimeltään. Kuulemma ihmisen kokosia suklaapatukoita sielä myynnisä ja vaikka mitä muuta. Sehän on paratiisi makeanhimoselle. Meneeköhän laihutetut kilot läskiksi?
Harmi, ku Kirjokkaan paketti ei vielä tänään tullu perille. Eilen tuli postia sieltä, ett paketti lähteny matkaan, mutt tos sadassa kilometrissä menee näköjään kauemmin, ku päivä. Jospa sielä on rekat jumittaneet paketin vauhtia. Vaikkei sitä jumitusta pitäny tullakkaan ja eihän se koskenu muutenkaan, ku Helsingin ulosmenoteitä, käsittääkseni. No, nyt virkataan verho rauhasa loppuun asti ja ens viikolla taas vaihteeksi pistellään.

Hyvää juhannusta kaikille, satoi tai paistoi!