Tälle päivälle jo saatu siivottua mökki ja ny voiski vain istuskella ja nauttia. Mattopyykkiä tuli taas ohjelmaan. Pitääki illalla jo alottaa, ku saa ensin saunasa käytyä.
Karjalanpaisti ollu uunisa aamu yheksästä ja kohta se onki valmista. Tuli sujuvasti siinä sivussa, ku siivos.
Lumet on sulaneet melkein kokonaan, mutt huomisellehan sitä luvattiin jo lisää. Toivottavasti ois pysyvämpää laatua, ku tää ensimmäinen. Vaikkei taida olla toivoa, ku ens viikolla sit lämpenee.
Poikaki täs kotosalla taas tänään, ku kaikki tunnit tämän päiväisestä aineesta on tehty jo. Joka päivä ollukki sillä autokoulu tällä viikolla ja ny vaan vapaa sieltäki. Ens viikolla jatkuu. Jospa se jo sitt pääsis ajeleen ja vois tulla ite autolla kotia, niin ei meijän tartte enää ajella sen vuoksi. Sen verran muutoksia korttiin, ett se saa kuiteski ajaa kuorma-autokortin. En tiijä, mikä muutos siinä lopunperin on, ku eihän se voi lakijuttu olla, jos kerta autokoulunopettaja sen voi kumota. Kaikki lähti siitä, ku yhen oppilaan isä oli soittanu autokoululle ja sanonu, ettei maksa mitään, jos ei poika saa ajaa kuorma-autokorttia. Opettaja oli sit luvannu muuttaa paperit, poika ku oli jutun kuullu, oli se sanonu kans sit ajavansa sen. Ny ois vaan kiva tietää, mikä tää juttu on, mikä tulee vuoden vaihteessa. Tuola autokoulusa kortti on vähä halvempi ilmeisesti, ku Ylivieskasa, ku sielä C-kortti tulee maksamaan n. 1700 ja Ykasa B-korttiki maksaa n. 1600. Jonna oli just kortin saanu, niin siitä tiijän.