Eka lomapäivä tai ei oikeestaan lomapäivä, mutt vapaapäivä kuiteski, virallinen loma alkaa maanantaina.
Aamu alko yheksän aikaan ilosesti lumitöillä, oli yöllä satanu kymmenisen senttiä lunta ja kerkesin lumityöt alottaa ennen, ku Heikki tuli lingon kans. Jäihän siinä senki jälkeen lookattavaa, ku taas aska-autolle piti tie tehä, nyt onneks paljo helpompaa, ku viime viikonloppuna. Ny oli vaan tuoretta kuivaa lunta.
Sit Ykaan ruokakauppaan. Takas, ku tultiin, piti lähtä tyttöä hakeen yökylästä. Ei jaksanu yöllä valvoo ja hakee sitä discosta, joten meni kaverilleen yöksi. Tai oikeestaan tyttö kielsi hakemisen. Mutt ei ois kyll jaksanukkaan valvoo.
Myöhemmin iltapäivästä uus reissu Ykaan Kärkkäisen synttäreille kattoon, mitä tarjouksia lähtis mukaan. Ei sielä mitään erikoista ollu. Tyttö sai ulkoiluhousut, isäntä kengänpaulat ja mehua reissuun.
Tenavat sit tänään yhtäkkiä päättiki, ett mennäänki Paljakkaan. Seki passaa, meille on aivan sama, kumpaan mennään. Paljakkaan kokeillaan ensin, jos saadaan autolle paikka. Sielä, ku ei oo, ku 250 paikkaa. Ukkohallasa on sit jo 450 paikkaa. Lähtään sit heti maanantaina, ku kelitki on luvattu aika hyviksi. Sielä on muuten WLAN:ki, jos se ny pelittää, niin voi olla päivityksiä sieltäki tiedosa. Se oli Caravan lehesä äänestetty vuoden paikaksi. Saas nähä, päteekö meidän makuun.
Kissa otetaan luultavasti sit mukaan, ku ei viittis sitä yksin tännekkään jättää, vaikka tytön kaveri käviski sitä kattoon ja päästään ulos ja sisälle. Tänään ostettiin sille valjaatki, ett voi sitä sielä ulkona käyttää. Tuosa, ku kokeiltiin niitä, niin ei kissa tykänny ollenkaan niistä. Oli jonku tunnin päällä, mut ku halus kissa ulos, täyty ottaa ne pois. Ny täytyy vähä totuttaa sitä niihin, ett ei oo niin kauheeta sit sielä. Panta ja talutinhan meillä oli ennestään, mutt ku kissa on taitava ja osaa ottaa sen pannan pois. Joten uudet konstit oli keksittävä.
Puntarilla saunan jälkeen kävin ja suunta oli ny ainaki oikea, lukema ny 58,1. Saapa nähä, mitä huomena, virallisena päivänä.