Taas livahtanu tuo aika käsistä. Vieraat lähti aamulla ajamaan kohti Pudasjärveä, käyvät sielä mutkan kyläilemäsä miespuolisen ystävän entisellä työkaverilla. Tulevat sit joskus illalla takasi. Siks ny täsä hetkisen kirjottelen.

Käsitöitäki on tullu tehtyä muutama ihan jopa valmiiksi asti, vielä ei kuiteskaan kuvia tipu, kameran akku on just latauksesa. Paraisilla valmistu vähä ennen lähtöä kummipojan sukat. Matkan aikana kerkesin sit tekemään muutaman kerroksen huivia. Kotona sit tein topin valmiiksi ja ku lankaa jäin, tein vielä kaks tiskirättiä vieraitten vietäväksi, sit ku lähtevät. Ny taas on alotettu sit tytön kaverille sukkia, ku sillä on synttäripäivä torstaina ja oon jo aikapäiviä sit luvannu sille goottisukat. Ne tulee näistä. En kyll kerkee niitä valmiiksi saamaan ennen synttäripäivää, mutt sit jälkikäteen, nää synttärit yllättää aina, kas kummaa. Meinasin ensin, ett teen sinne pitsikämmekkäät tähän hätään, ne ois kerinny, mutt sit kuiteski muutin mielen, teen ne kämmekkäät joskus myöhemmin.

Eilen oltiin Veteraanikonepäivillä Oulaisisa. Eka kerta meillekki sielä. Olihan sielä nähtävää vaikka kuin paljo ja varmasti jäi osa näkemättäki. Sielä oli myös työnäytöksiä mm. langan kehruutaki, sitä kattelin vähä sillä silmällä ja kokeileenki ois päässy, mutt en kehannu mennä, ku oli niin paljo kahtojia. Pätkävärjättyjä lankojaki oli ja niihinhän mä tietty sorruin. Muutenki ollu tuota lankahankintaa viime aikoina päällänsä, niistäki kuvaa myöhemmin. Jolla vaan mahollisuus tonne päiville mennä, niin mee ihmeesä, suosittelen, ne on vielä huomenaki.

Huomena on ohjelmasa shoppailupäivä, ku tuolta taivaalta luvattu vettä tulevaksi, sillo passaa tuommonen ohjelma, ku ei muuten voi kauheesti ulkonakaan olla. Ja maanantaina alkaa isännällä jo työ, mulla vasta torstaina, ku keskiviikko on heti vapaapäivä.