Huomena tähän aikaan oon sit töisä. Arg. Iltatuuri vasta alkanut. Miks en ikinä lukenu opeksi. Ois ihanaa olla vielä kuukausi lomalla. On se vaan niin epäreilua. Niillä on kolmen kuukauden loma ja sikapalkat. Veropörssiä jos lukee, niin ne on meidänki kunnan eniten tienaavien joukosa.
Aamulla noustiin jo kuudelta ylös ja puoli seittemän aikaan jo lähettiin pyöräileen. Vähä oli vilposta vielä sillo. Puoli kaheksan jälkeen oltiin takas kotona ja sit isäntä keitti puuron. Kunnon aamupalalla on jaksanu hyvin tähän asti. Oikea ruoka on vasta, ku Jere tulee töistä.
Pikkuhiljaa alkaa onneks vähä näyttää siltä, ett ilma selkenee. Tälle päivälle on jo vettäki kerenny sataa, mutt ny on toiveessa etes nähä aurinko. Tottakait noi ilmat paranee, ku loma loppuu.
Puhelinlaitokselle muistin vasta tänään soittaa viikon nettikatkoksesta, ett se pitää laskusa näkyä. Kukaan ei ollu tietenkään puhunu mitään laskutukseen asti. Aiko kysellä asentajilta ja kaivaa tietoja niistä pojan soitoista. Ohan se ihan selvä, ettei ne oo tietävinään, ku hyvityksiä on vailla. Saa nähä mitä kuuluu. Erehtyvät kyllä pahan kerran jos rupeavat ryttyileen. Mua niin kiukutti sillonki, ku poika soitteli asian tiimoilta reissulle, ett eikö ne h**vetti saa sitäkään kuntoon. Olivat ulkoistaneet noi korjaushommat ja sen takia se veny. Ennen oli asentaja jo tunnisa meillä, ku jotain häikkää oli. Meilläki sattu aina käymään se yks ja sama mies, eli pidin sitä ihan meidän vakiasentajana ja sillo homma pelas. Palvelu tosiaan huonontunu niillä tän ulkoistamisen johdosta.
Pisteltyä on tullu tänään parempia säitä ootellesa. Nyt on liinasta reunat alotettu. Hyvässä lykyssä viikonlopuksi liina valmis. Alkaa taas nuo työt vaan häiritä harrastuksia.