Tänään metsästäny kuumeisesti isoja pöytäliinanmalleja. Ylivieskan kaupoisa ei oo Labores lehtiä, eikä juuri muitakaan ristipistolehtiä ollu. Kirjastosa kävin kans ja sieltä löysin pari lehteä. Pitää imasta mallit koneelle ja ottaa sit ulos, ku saa entisen liinan valmiiksi. Nii joo, pitää vielä kankaitaki tilata. Kärkkäisellä kattelin jo aidaa. Hinta oli noussu sielä 22 euroon. Kirjokkaalla paljo halvempaa. Jos ny ensin tekis aidasta koko liinan ja myöhemmin sit jostain muusta kankaasta. Mistähän mahtas voida tehä, mikä näyttäski kankaalta? Evenweavehan on ainaki kankaan näköstä. Mutt entäs muita? Ei pellavaa, sitä en oikein tykänny pistellä.
Uudesta ruokailuryhmästä halkes tuolista istuintyyny. Tai ei siis tyyny, vaan se vaneri tai mikä sielä sisällä onkaan. Oli varmaan joku oksan kohta siinä, ku siihen aivan reikä tuli ja siitä lähti sit vielä halkeimat. Poika Maskusa kyseli, onko se kokonaan halki. Sanoin ettei, hän kokeili painaa polvea vasten, tottakai se halkes, totes vaan siihen, joo halki on. Meinas vähä naurattaa.
Nappi on tänään eka kerran ollu ulkona vähä aikaa ihan irti. Tähän asti sitä on vain taluttimella kuletettu tutustuun paikkoihin. Kerran se jo joutu tytöltä hukkaan ja se oli aivan häjissään. Tuli kuiteski sit esiin, ettei ollu joutunu kuiteskaan hukkaan. Pitäs pikkuhiljaa kissan oppia kuiteski ulkonaki olemaan ja tekemään tarpeensa sinne, ettei tarttis tuota hiekkalaatikko showia kovin kauan jatkaa. Yksinki pitäs polosen kohta olla, ku koulut alkaa.
Ny sauna lämpeemäsä ja sit pitää alkaa harjotteleen ajallaan nukkuunmenoa ja huomisaamusta alkaen ajallaan nousua. Onneks eka aamuvuki on vasta perjantaina.
Viimenen kuvio kaitaliinasa menosa. Sitt ois vielä reunakuvio. En tiijä ompelenko reunat vai hapsutanko vaan. Tai tiijä häntä, onko kohta koko kaitaliinaa, ku kissa on aina vähän päästä sillä leikkimäsä. Ja karkuun säntää kovaa kyytiä, ku karjasee tai menee kohti. Luikkii heti sohvan taka piiloon. Tietää tehneensä väärin. Joku oppi ainaki menny perille.