Eilen illalla sit kotevuttiin. Kiva oli reissata. Edellisen kirjotuksen jälkeen jatkettiin matkaa kohti Imatraa. Välillä kuiteskin sitt pysähyttiin Haminaan kattomaan pyöreää kaupunkia. Siellä kuljettiinkin kävellen. Näkee paljon enemmän, ku jalkavuu. Olihan se oikeasti pyöreä kaupunki ja oikein kaunis sellainen. Mua viehättää noi vanhat rakennukset.


678301.jpgHaminan jälkeen jäätiinkiin Lappeenrantaan yöksi. Siellä oli taas viisainta hypätä pyörän selkään. Satama-alueella oli hiekasta tehtyjä hienoja veistoksia. Linnoitusalue oli tietenkin kans tutustumisen arvoinen. Ja kaupunki itsessään oli kans kaunis.


678323.jpgImatralla sitten oli tietenkin koski, jossa ei ikävä kyllä ollut oikeestaan vettä. Illalla ois ollu se valoshow sielä koskella, mutta ei me jääty sitä odottaan. Kierrettiin vaan kaupunkia kävelten. Ostettiin lähteisä pizzat ja syötiin.


678276.jpg


Imatralta lähteisä matkan varrella näky kyltti - Patsaspuisto. Ihan uteliaisuuttaan sit pysähyttiin ja lähettiin kattoon, mikäs se sellanen paikka on. Ja se oli jo jotain ihmeellistä. Pienen hirsimökin piha oli aivan täynnä patsaita. Jos vaan satut ajamaan Parikkalasa, niin käy ihmeessä kahtoon. Se mies tekee niitä patsaita ihan huvikseen ja sitt ku aattelee, ett sinne tulee vieraita ihmisiä piholle talsiin. Ei kiinnostas mua avata pihaani kaiken sortin turisteille. Niin ja vielä ilmatteeksi. Se piha oli valittu vuoden pihaksi 1994 muistaakseni.


678347.jpg


Viimesenä isompana kaupunkina oli tietenkin Savonlinna. Linnahan oli hieno, eikä kaupungissakaan valittamista ollut. Kahtenä päivänä pyöräiltiin kaupunkiin ja etsittiin lautasta toivottomana. En saanut kultareunasta lautasta, mutta tavallisen lautasen, jossa oli linnan kuva, sain. Risteilyllä meidän piti kans käydä, mutta väkeä oli niin vähän, ettei paatti lähteny risteileen sit ollenkaan.


678383.jpg


Savonlinnasta ajettiin Kolille. Käytiin tietenkin käveleen ja ihaileen upeita maisemia. Piti istuskella siellä korkeella ja ihailla vain. Oli se aivan uskomatonta.


678398.jpg


Kaiken kaikkiaan reissu oli mahtava. Ilmatkin suosivat aikalailla. Sadetta ja aurinkoa. Kastuttiinki vähän, kun pyöräiltiin, mutta ei onneksi pahasti. Kilometrejä auton mittariin tuli n. 1800, pyörien mittariin vähä toista sataa ja kävellenkin tuli liikuttua varmaan 20 kilsaa. Oikein kuntoiluloma. Nyt voikin loppuvuoden vain maata. Ei vaiskaan. Nyt osaa arvostaa tätä meidän tasaista maastoa pyöräilyn kannalta. Tuolla reissulla, ku oli välillä semmosia mäkiä, ettei puhettakaan, ett ois jaksanu mäen päälle polkea. Onneks oli noita vaihteita pyörisä, ett pääsi etes vähä pienempien päälle polkemalla. Leirintäalueilta kaupunkeihin oli aina matkaa 6-10 km. Ettei ihme vaikka pyörien mittareihinkin kilsoja pyörähti.
Nyt täss pyykätään oikein urakalla, ku kaikki matkavaatteet on likasena ja vuodevaatteita pitää vaihtaa kans. Kukkapenkit pitää pistää kondikseen ja huomena vasta mökki siivotaan.
Meillähän oli netti pimeänä melkein viikon. Tänään oli miehet korjaamasa ja oli kuulemma ukkonen hajottanu tuon linjan. Uuden vaihtovat tilalle ja nyt taas pelittää.
Sunnuntaina tai maanantaina Paraislaiset tulevat ja tuovat tytön tullesaan. Onki jo kyll ikävä, vaikka joka päivä soitellaan. Niin oli poikaaki ikävä, ett oli ihana tulla kotia.
Nyt pyykkiä narulle ja ulkohommiin.